Wil je de beste tip om te besparen op CV-gas: verhuis naar een warm land. Of naar een koud land zonder aardgas en hak je eigen hout. Of naar een appartement met boven, onder en naast je mensen die hun woning lekker warm stoken.

Maar ik woon waar ik woon, en aan het eind van deze winter moet en zal mijn huis goed geisoleerd zijn. Waarbij dubbele ramen en vloerisolatie buiten mijn budget vallen.

Ik heb het al gehad over (1) veloursgordijnen voor deuren, (2) het voeren van dunne gordijnen en (3) spouwmuurisolatie. Mijn volgende stap, inmiddels genomen, is dus radiatorfolie.

Radiatorfolie

Er zijn twee soorten te koop. De dure variant plak je aan de achterkant van radiatoren. Dat kan alleen bij van die dichte radiatoren. De goedkope variant plak je tegen de muur. Dan maakt het type radiator niet uit. Ik heb de goedkope variant.

Het aanbrengen van de folie is niet moeilijk, maar het is toch meer gepruts dan de verpakking voorspiegelt. Je knipt de folie op maat en plakt het met speciaal tweezijdig radiatorplakband op de muur. In de praktijk moet je nog inkepinkjes maken voor de haken waarmee de radiator aan de muur zit, en die moeten precies op de juiste plek vallen natuurlijk. Dat valt nog vies tegen.

Het speciale tweezijdige radiatorplakband is duurder dan de folie zelf. Gelukkig is hier en daar een stukje plakband voldoende: dit blijft jaren zitten. Ik plak een ander vel vast met gewoon tweezijdig plakband, maar dat laat na een paar dagen al weer los. Dat hangt wellicht af van de muur. Zoon3 besluit om de folie op de muur te nieten. Dat werkt ook en is zo klaar! Geniale Zoon3 heb ik toch.

 

 

Advertenties