Ik verdien mijn eigen geld zonder echte baan. Daarover heb ik op dit blog meerdere stukjes geschreven. Hier mijn eerdere stukjes met mijn ervaringen over deze bijverdiensten:

  1. Winkel op Etsy. Ik houd van knutselen en handwerken, en dan is Etsy een handige manier om wat spulletjes te verkopen. Ik word er niet rijk van, maar kan wel lekker met mijn hobby bezig zijn zonder dat het geld kost. Ik verdien hiermee 500 euro per jaar.
  2. Stembureaulid: Ik wilde me hiervoor aanmelden maar dat mag niet als politicus, dat zou lijken op beinvloeding. Het lijkt me geweldig leuk. Op een stembureau heb je een lange leuke dag waarvoor je goed wordt beloond. Je verdient ongeveer 150 euro per dag.
  3. Kerstpostbode. In december heeft de post heel wat te verstouwen en elk jaar worden daarvoor vele extra mensen ingezet. Het is wel zwaar werk. Dit jaar, zonder sneeuw, kou en ijzel, zou het een geweldig baantje zijn, maar ik heb me dit jaar niet aangemeld. Je kunt zo in december 1000 euro verdienen.
  4. Invalkracht: ik heb me bij twee bedrijven naar binnen gewerkt als invalkracht. Bij het ene bedrijf als receptioniste, bij het andere als telefoniste. Het moet een baantje zijn dat niet zomaar kan stilvallen als iemand ziek is, zoals leerkracht of receptioniste. Het liefst op fietsafstand van huis. De meeste uren draai ik in de zomerperiode en met de feestdagen in december. Mijn kerstvakantie vier ik in januari. Ik verdien hiermee 5000 euro per jaar.
  5. Via dat invalwerk heb ik na een aantal maanden wekelijks vaste uren gekregen, en sindsdien heb ik een heuze bijbaan. Ik verdien hiermee 2400 euro per jaar.
  6. Ik verhuur een kamer. Ik heb privacy in de badkamer opgegeven, maar er gezelligheid en geld voor teruggekregen. Hiermee verdien ik 2400 euro per jaar.
  7. Met mijn logeerkamer heb ik me aangemeld als  gastadres bij Vrienden op de Fiets. Dit levert niet veel op: naast leuke contacten en gezelligheid, zo’n 100 euro per jaar.
  8. Tekstschrijver: ik schrijf korte tekstjes voor bijvoorbeeld webwinkels. Dit vind ik geen leuk werk, en ik stop als ik in een maand 50 euro bij elkaar heb. Toch 600 euro per jaar