Het kustplan van Minister Schultz gaat niet door. Dankzij een vurig debat in de Tweede Kamer, een petitie van Natuurorganisaties en meer dan 100.000 handtekeningen.

Daar ben ik bijzonder blij mee.

Op dit moment is het Rijk verantwoordelijk voor de kust. De minister wilde dit bij de Provincies leggen, en die delegeren het aan de gemeenten. En omdat elke gemeente op zoek is naar geld, kun je er donder op zeggen dat elke gemeente een klein kustbouwplannetje toestaat.

Natuurmonumenten had meer dan 100.000 handtekeningen opgehaald tegen het plan, onder andere die van mij. Via dit blog wilde ik jou ook oproepen om te tekenen. Maar ik had wat anders te doen, het stukje lag onaf te wachten tot ik terug kwam. Gelukkig luisterde de minister ook zonder die laatste tien handtekeningen die ik had kunnen verzamelen. Als er net 10 te weinig waren geweest, had ik mijn haren uit mijn hoofd kunnen trekken. Maar ze zitten er nog in.

Op de site van Natuurmonumenten kun je lezen wat er nu wel gaat gebeuren: een kustpact.

 

Advertenties