De Volkskrant staat vandaag weer vol over vluchtelingen. Ik vind dat goede verhalen en goede berichtgeving. Maar het is dan ook Mijn Krant. Ik ga niet 350 euro betalen voor een krant waar ik me niet bij thuis voel. Maar: door het lezen van de Volkskrant word ik bevestigd en versterkt in de meningen die ik toch al had. Daar word ik niet echt wijzer van.

De Telegraaf lees ik niet, maar Buurvrouw wel. Dat wil zeggen: zij krijgt knipsels opgestuurd die vaak gaan over vluchtelingen. Dat zijn dan hele andere verhalen dan de verhalen die ik in de Volkskrant lees.

Sinds kort doe ik dagelijks mijn Volkskrant bij haar in de bus. Ze krijgt nu hetzelfde nieuws van twee kanten te lezen. Dat zouden meer mensen moeten doen. Want als iedereen alleen de  krant leest waarin hij zijn eigen mening bevestigd ziet, worden we niet echt wijzer.

Toch?

En nu fietsen – werken – fietsen – eten – fietsen – vioolspelen – fietsen en dan is het 23 uur. Tot vannacht!

Advertenties