Past een boek van Midas Dekkers in het zelfgekozen kader van dit blog? Ja hoor, past precies: bioloog Midas Dekkers schrijft vol liefde over de natuur en de plek van de mens daarin. Hij pleit voor leven volgens het ritme van eigen omgeving, natuur en seizoenen.  Hij pleit voor een leven waarin je zoveel beweegt dat sport niet nodig is. Hij pleit ervoor dat we onze ouderdom niet moeten proberen te verdoezelen.

Zijn nieuwste boek heet De Thigmofiel, een door Midas zelfbedacht woord. Het betekent ‘hij die houdt van aanraking’. Midas beschrijft poezen in een doos, kakkerlakken in een spleet, slakken in hun huis, mensen in hun bed. Het is een liefdevol pleidooi voor de behoefte van mens en dier aan een kleine ruimte, knusheid en geborgenheid.

Fijn boekje om te lezen in mijn bed, weggedoken in mijn kussens en onder mijn dekbed, kopje thee erbij, poes naast me, lampje aan en genieten maar.

 

Advertenties