Waarschijnlijk stroomt social media-land vandaag over met stukjes over internationale vrouwendag. Wat kan ik nog toevoegen? Niets eigenlijk. Waarom zou ik meedoen aan de euforie over onze kracht?

De Volkskrant schrijft over een interessant onderzoek. Ik irriteer me dat ook hierin de man als norm wordt genomen. De titel van het artikel is “Mannen leiden relaxter bestaan.”

Een opvallende conclusies van het onderzoek is: “dat een op de vijf mannen die werk en zorg combineren graag minder uren wil werken”. Ik vraag me af waarom dit opvallend zou zijn. Ik vrees omdat het aantoont dat vrouwen zich niet aanstellen als ze klagen dat ze overbelast zijn. Immers, mannen die werk en zorg combineren kampen met hetzelfde probleem, dus is het echt zo.

Een andere belangwekkende conclusie is, en weer citeer ik letterlijk: “parttime werken is voor vrouwen vooral een strategie om niet overbelast te raken. Het is niet een bewuste keuze voor minder carrièrekansen en financiële afhankelijkheid van hun partner.”

Verder een goed artikel hoor.