Ik heb 14 tafels/tafeltjes. Schrik steun kreun, hoe kan het toch dat ik zoveel heb? Ik heb aan de reacties op mijn vorige blogjes allang gezien dat ik zilver gewonnen heb op het gebied van veel stoelen en nu weer bij het tellen van mijn tafels. Hier de lijst:

  • eetkamer: eettafel, naaitafel
  • zitkamer: set van 3 bijzettafeltjes, bureauwerktafel
  • logeerkamer1: bureautafel
  • logeerkamer2: eettafel
  • logeerkamer3: bijzettafel
  • zolder: behangtafel
  • tuin: 4 tafels, waarvan er een bijna in elkaar zakt en twee ijzeren onderstellen zijn zonder blad.

Mijn ideaal is uiteraard heel anders: een eettafel, bureauwerktafel, bijzettafeltje en buitentafeltje lijken me wel genoeg. Hoe kan dit toch?

Ten eerste is dit een vertrekhuis: ex vertrekt, neemt zijn spullen mee waarmee hij een nieuwe toekomst op gaat bouwen en laat mij met zijn verleden achter. Zoon1 vertrekt en laat zijn jeugd hier achter. Zoon2 zelfde verhaal. Maar ook een Franse studente die hier een half jaar gewoond heeft, heeft lokaal tweedehands meubels gekocht en die bij vertrek achtergelaten. En zo zijn er meer geweest. Ik heb maar twee van deze 14 tafels zelf uitgekozen en gekocht (tweedehands uiteraard).

Ten tweede is dit een beetje een te groot huis. Iemand reageerde dat het aantal stoelen en tafels niet zozeer afhangt van het aantal huisgenoten, maar van de functionaliteit van de kamers. Precies, ik heb drie logeerkamers met een bed, tafel en stoelen. Ik heb acht logeermatrassen, inclusief slaapmatjes. Soms is alles vol, en dat is gezellig. Maar in mijn ideale minihuisje slapen logees op een slaapbank.

Inmiddels heb ik geen 25 stoelen meer maar 24: gisteravond hebben we er een opgestookt. Ik heb net twee tuintafels en een set van drie bijzettafeltjes op de lokale facebookweggeefhoek gezet. Als die weg zijn, zet ik de Zambiaanse krukken ervoor in de plaats. Dan doe ik voortaan in de gang mijn schoenen uit op een oude hooikist die doelloos staat te wachten in  mijn slaapkamer.

Nou ja, helemaal niet interessant voor jullie, maar jullie reacties op mijn lijstjes zijn voor mij super inspirerend.