Ik ben lid van het Nivon: een fijne vereniging waar velen nooit van gehoord hebben, totdat ik vertel wat ze doen. Ooh, is dat het Nivon, nooit geweten.

Het Nivon zou je kunnen kennen van:

  • lange afstandspaden. de bekendste is het Pieterpad, maar er zijn er veel meer: het MaartenvanRossum-pad, het Zuiderzeepad, het Marskramerpad, het Trekvogelpad. Als je zo’n lange afstandswandeling loopt, volg je witrode balkjes die geschilderd zijn door vrijwilligers van het Nivon. Het bijbehorende boekje is uitgegeven door het Nivon. Je kunt je opgeven om ook een paar kilometer van zo’n pad bij te houden, en dan ga je dus zo nu en dan met twee verfbussen jouw deel bijwerken.
  • Natuurvriendenhuizen en natuurkampeerterreinen. Het bekendst is het Zeehuis in Bergen. Maar er zijn er zo’n 15: Den Broam, Morgenrood, ABK en Hallse Hull in Eerbeek, de Banjaert in Wijk aan Zee. Heerlijke plekken die worden beheerd en onderhouden door vrijwilligers.
  • vakantiereizen: kinderkampen, jongerenreizen, wandelreizen (oa naar Noorwegen, die groep die laatst door de hulpdienst werd gered, was een wandelgroep van het Nivon), kampen voor vluchtelingen, zeilkampen, muziekweken: en alles op een eenvoudige, goedkope manier.

Het Nivon is een club naar mijn hart: groen, milieuvriendelijk, eenvoudig, goedkoop en sociaal. Ken jij het Nivon?

Advertenties