Wordt mijn huis leger door al dat opruimen en weggooien? Ja maar nu gaan dingen me aanstaren die me eerst niet opvielen. Zoals de vele manden en kisten met materiaal waar ik nog eens wat mee wil doen. En waar nooit wat van komt, want het is leuker nieuwe lapjes en nieuwe wol te kopen dan om oude zooi te verknippen en te hergebruiken. Dus wat te doen? Alles weggooien dan maar? Mijn hergebruikhart zegt nee.

Ik besluit een laatste poging te wagen om de zooi aan oude lakens, handdoeken en andere stoffen die echt geen glimlach om mijn gezicht toveren te verminderen. Ik ga ze verknippen tot breigaren! En daarvan ga ik washandjes, afwassponsjes en ander klein grut haken en breien. Grut wat ik blijf kopen en wat ik ook zelf kan maken. Lees mijn verslag hoe ik van een oud tricot (stretch) onderlaken breigaren heb gemaakt en hoe ik daarvan mijn eerste washandje heb gebreid.

Advertenties