Ik heb gruwelijke hekel aan blogs van Amerikaanse lifestyle blogsters die zo vol staan met reclame dat de tekst nauwelijks meer te lezen valt. Waar na vijf seconden lezen een groot pop-up scherm verschijnt dwars over de tekst. Of waar de linkjes naar reclame zo slim zijn neergezet dat ik er telkens weer per ongeluk op klik terwijl ik gewoon het stukje verder wil lezen. Die blogsters willen niet gelezen worden, ze willen dat je op hun reclame klikt want daarmee verdienen ze geld.

Bah, maar zo moet het volgens Google.

Ze zullen meer geld verdienen dan ik met Sprokkelen. Ik kom net aan een euro per maand; ik las vanmorgen een Amerikaanse blogster die meer dan een ton per jaar verdient aan advertenties.

Goed, ik heb me dus net geprobeerd bij Zanox aan te melden. Ik ga niet uitleggen wat het is: of je weet het, of de uitleg neemt teveel tekst. Laat maar zitten, het is niet gelukt (ik denk dat het niet kan binnen wordpress).

Wel ga ik consequenter naar bol.com linken. Daar ben ik dubbel over, want ik wil dat je op de fiets stapt en bij een echte winkel dingen koopt. Maar tja, zelfs ik kan niet rondkomen van een euro per maand. Tekstlinkjes dus. Maar wees niet bang: ik breng alleen links aan bij oude berichten. Trouwe lezers, die steeds het nieuwste bericht lezen, komen ze niet tegen, behalve als ik een boek bespreek. Linkjes in nieuwe stukjes verwijzen naar andere sites.

Nou, laat de miljoenen maar binnenkomen.

 

 

 

Advertenties