hoi lezers, lukte het, een weekje zonder mijn sprokkelstukjes? Mijn computer was weer eens stuk (dat is een regelmatig terugkerend probleem, maar dan reset Zoon3 hem, en dan doet hij het weer drie maanden). Alle berichten van de afgelopen weken had ik op de ipad getypt, en daar kreeg ik zo genoeg van. Het typen gaat nog wel, maar het verbeteren van fouten irriteert me zo.

Goed, even een update. Ik was bezig met een serie verhalen over mijn 15 tropenjaren en hoe die me gevormd hebben. Er komen er nog meer aan, maar die moet ik nog wel schrijven. Het zit in het hoofd, maar er zit zoveel in dit hoofd.

Dan de politiek: De motie over digibeten is ingediend en aangenomen. Hartelijk dank voor alle reacties, kijk dat helpt! Dan wordt het een verhaal met ervaringen erachter. Dus de gemeente Wageningen moet in het vervolg alle informatie en procedures ook niet-digitaal beschikbaar houden. Alle raadsleden behalve de jongste stemden in. Nou mooi, dat is een klein succesje.

Dan het opruimen en minderen: het blijft hier nu redelijk netjes ook zonder dat ik daar vreselijk mijn best voor doe. Dat vind ik leuk! Onverwacht bezoek mag binnenkomen. Niet dat het hier zo’n puinhoop was, maar veel tijd besteed ik niet aan mijn huishouden. Het is mijn eigen huis immers, en eigen troep stoort niet. Maar het is nu logischer, opgeruimder en daardoor gemakkelijker netjes en schoon te houden. Je geloof het niet, maar ik verveelde me gisteren, ik liep in niets meer achter. Er lag geen was, geen strijkgoed, de plantjes hadden water, de afwas was gedaan, de boodschappen binnen, de krant gelezen, de post uitgezocht, de kattenbak schoon, spinnenwebben weg, wc schoon. De computer was nog stuk dus vroeg geen aandacht. Vandaar dat ik Zoon vroeg om nou toch echt die computer te maken, ik was er echt aan toe.

Ik dwaal weer eens af: opruimen dus. De volgende stap is het uitzoeken van jeugdfoto’s. Zo waren we een keer op vakantie in Texel en een buurmeisje was mee met ons gezin. Gezien de foto’s waren we ongeveer 12 jaar. Blijkbaar brachten we ook een bezoekje aan het zeehondencentrum, want in dat album zitten zaten tot eergisteren 23 foto’s van zeehonden. Geen enkele mooie natuurlijk, jullie kennen mijn fotografeerkwaliteiten. Nou, die 23 zijn nu weg. Zo heb ik dat hele album, dat 4 jaar beslaat, doorgenomen en gereduceerd tot een twintigtal foto’s die het bewaren waard zijn. Gelukkig had ik destijds waardeloze lijm en fotohoekjes gebruikt. Wat waren de foto’s toen slecht van kwaliteit, ze zijn helemaal rood en wazig geworden. Dus ik bewaar ze voor het grote verhaal en meer niet.

Tenslotte wandeldinsdag: heerlijk gelopen. Sneeuw in de zon, heide en een bevroren meertje, dichte bossen en uitzichten over de Rijn. Dit vind ik echt loopweer.

Heerlijk dat deze computer het weer doet, jullie kunnen weer op mijn stukskes rekenen.

 

 

 

Advertenties