Vrijdag is mijn zwaarste dag. Gistermorgen zat ik om kwart over zes al op de fiets richting Arnhem. Heerlijke tocht. De dag wordt dag, de zon wordt zon. Merels zingen al, op een fietspad zit een Bonte Specht zijn ontbijt bijeen te sprokkelen. Mijn werk bestond uit negen uur  pauzeloos baliewerk. Ik had erna geen hersens meer over. Gelukkig mocht ik dezelfde 21 km naar huis fietsen, helaas wel 15 km daarvan door regen met tegenwind. Zoon3 had ingekocht voor het avondeten maar was nog niet begonnen met koken. Terwijl hij kookte sliep ik in op de bank. Na het eten 10 km fietsen naar Ede voor orkestrepetitie, twee uur spelen en tenslotte weer 10 km fietsen door de nacht naar huis.

En dat alles op een oude studentenfiets waarvan de derailleur dus stuk is. Meer geschikt als hometrainer volgens Zoon2.

Maar goed, het is wel oke. Na zoveel inspanning slaap ik heerlijk. Een beetje betere verdeling over meerdere dagen zou goed zijn, maar van inspanning krijg ik ook veel energie. Alhoewel, ik zit nu op zaterdagochtend nog steeds bij te komen en veel te uitvoerig de krant te lezen.

Dus ik heb gisteren niet geprobeerd mijn nieuwe goede voornemens uit te voeren. Dat was ook niet het plan, die houd ik speciaal voor  normale thuisdagen zoals vandaag.

Er is wel een nieuwe bijgekomen: warm water drinken. Op kantoor drink ik de hele dag door koffie en thee, bij gebrek aan een kantine en bij behoefte aan een loopje waarheen dan ook – het apparaat staat aan de andere kant van het gebouw. Er komt ook warm water uit dat apparaat en ik heb gisteren elk uur een mok gehaald. Twee keer  koffie, een keer thee en verder warm water. Besabine (fijn blog over Colombia waar ik ook gewoond heb), bedankt, lekker!

 Hier mijn nieuwe rijtje eenvoudige vol te houden gezonde voornemens:

  1. Een liter water drinken
  2. Monddouchen (met een heel duur nieuw apparaat, een waterflosser)
  3. Koud douchen
  4. Traplopen ipv lift of roltrap
  5. Op blote voeten lopen in huis
  6. Warm water drinken
  7. 10.000 stappen zetten
  8. Een keer per dag een rugspier en een buikspier yoga oefening

Nog tips?

Nou moet ik wel snel uit deze stoel waarin ik met blote voeten zit te typen, anders haal ik nummer 7 weer niet.

Advertenties